Zjazd IPP-work Sopot


10 Zjazd Naukowy Instytutu Psychologii Procesu

Sopot: 9 -10 wrzesień 2017
 
 
Trójmiejska społeczność psychologii procesu ma zaszczyt zaprosić na X doroczny Zjazd Naukowy Instytutu Psychologii Procesu (IPP work 2017) działającego przy Polskim Stowarzyszeniu Psychoterapeutów i Praktyków Psychologii Procesu.
 
 
Konferencja zamknięta - przeznaczona jest wyłącznie dla studentów, nauczycieli i terapeutów IPP i służy dzieleniu się wiedzą i doświadczeniem z teorii i praktyki pracy z procesem we wszelkich obszarach jej zastosowania. Obejmuje ona prezentacje projektów badawczych, wykłady, prezentacje wniosków ze staży i praktyk klinicznych oraz procesy grupowe w ramach społeczności. Coroczne spotkania w tej formule mają na celu rozwój metody i wymianę informacji, ale też integrację środowiska osób zaangażowanych w studiowanie POP-u z całego kraju.

W programie znajdziemy

• Prezentacje projektów badawczych z obszaru psychologii procesu
• Proces grupowy
• Walne zgromadzenie PSPiTPP
• Szkolenie zaawansowane CKS

Program:
 
  
Piątek (8.09)
10:00 - 18:00 Szkolenia CKS zaawansowane 

Sobota (09.09.)
10:00 - 10:10  Rozpoczęcie
10:10 - 10:30  Pierwsze i powtarzające się sny z dzieciństwa - Maciej Gendek (20 min)
10:40 - 11:00  Symptomy chroniczne i sen z dzieciństwa -  założenia teoretyczne w badaniu statystycznym. -  Kasia Bekier (20 min)
11:20 - 11:50 Psychoterapeuta w szpitalu - wnioski z praktyk - Marta Derecka (30 min)
12:00  - 12:30 Pomiędzy snami: praca z procesem we współuzależnieniu. Praktyka w Centrum Praw Kobiet - Monika Kołakowska (30 min)

PRZERWA OBIADOWA

14:30 - 15:20 Coming out LGBTQ,  czyli większości i mniejszości seksuaLne - Darek Jundziłł (50 min)
15:30 - 15:50 Dżin w butelce - praca z osobami uzależnionymi w POPie - Maciej Gendek (20 min)
16:00 - 16:40 W okruchach diabelskiego zwierciadła - Dorota Biały (40 min)
17:00 - 18:00 Proces grupowy społeczności


Niedziela  (10.09)
10:00 - 10:20 Praktyki w Szpitalu Morskim w Gdyni - oddział radioterapii i chorób wewnętrznych - Marzena Borowczak (20 min)
10:30 - 11:00 Praca z organizacjami biznesowymi metodami POP - Anna Gabryjelska (30 min)
11:10 - 11:40 Stosowanie narzędzi psychologii procesu w pracy z osobami w stanach śpiączki i stanach bliskich śmierci. Moja osobista podróż - Anna Uznańska (30 min)

12:00 - 13:00 Dyskusja o koncepcji POPKreacji
13:10 - 13:40 Magazyn „Polaryzacje”  

14:00 - 15:00 Walne Zebranie Polskiego Stowarzyszenia Psychoterapeutów i Praktyków Psychologii Procesu - dla członków stowarzyszenia
 
 
Koszt zjazdu:  15zł
 
 
 
Gdzie:  
 
UKS NAVIGO
Sopot, Bitwy pod Płowcami 67A
 
 
 
 
 
Noclegi: 
 
 
 
 
 
 
Partner konferencji:
 
 
 
 
 
 
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem